top of page

REFERENTIES

CHRISTINE GROEN - MANAGER WOONTIJ

Bram is een inspirerend man met een hele eigen stijl. Hij daagt mensen uit en zorgt ervoor dat iedereen tot zijn recht komt in een workshop. Hij laat zichzelf zien en dat maakt het voor anderen veilig dit ook te doen. Ook de collega’s die wat minder hebben met communicatietrainingen hebben het als nuttig en leerzaam ervaren. Door Bram heeft het hele verhaal een kop en een staart en hebben we duidelijke organisatiedoelen waar we verder mee kunnen.

TOM VAN ZWIETEN - FISCALIST/ JURIST

Samenwerken met BURO-PLANKGAS is intensief, geeft energie en motiveert. Bram is helder, duidelijk en to the point. Afspraken zijn afspraken en als je meedoet, dan doe je ook mee. Hij heeft geen enkele moeite alle aanwezigen te betrekken en kan behoorlijk confronterend zijn, niet kwetsend, wel duidelijk. Verwacht geen lange verhalen over diepgravende theorieën, verwacht een concrete aanpak, goed voorbereid, praktisch toepasbaar. Door zijn persoonlijkheid nemen mensen veel van hem aan en accepteren ze ook de spiegel die hij voor houdt. Ons commerciële traject bij een “saaie” groep accountants is zo een groot succes, CONTOUR’s commerciële rakkers gaan verder, dankzij Bram letterlijk en figuurlijk.

JEROEN HEIJLIGERS - COMMERCIEEL MANAGER

Ik kan Bram aanbevelen aan iedereen die een sterke trainer/ coach zoekt voor zijn of haar organisatie! Hij is een vakman die het beste uit zijn groep naar voren haalt en oprecht betrokken is bij de organisatie(s) waar hij voor werkt.

HENK VAN DER HEIJDEN - CONTOUR ACCOUNTANTS

Ik heb Bram Cuijpers meegemaakt tijdens commerciële trainingen van onze medewerkers bij CONTOUR. Hij is in staat om mensen op een doeltreffende wijze, maar met zeer veel respect, te laten zien welk effect ons eigen gedrag te weeg brengt bij anderen. Zijn feedback is persoonlijk, eerlijk en concreet toepasbaar. Zijn enthousiasme en betrokkenheid is voor velen een trigger om er echt iets mee te doen.

LINDA VAN VEGCHEL - MANAGER MARKETING MAASPOORT

Bij mijn vorige werkgever heb ik kennis gemaakt met Bram zijn manier van coachen en opleiden. Een overvloed aan energie en een eerlijke spiegel dat zijn denk ik de kerningrediënten van een training van Bram. Nadat ik de overstap maakte naar mijn nieuwe werkgever werd ik een tijd niet gecoacht. Ik merkte dat het moeilijker was een spiegel voor te houden en zo verder te komen, niet alleen binnen mijn functie maar ook als mens. In de zomer van 2012 groeide ik binnen de organisatie door naar manager van de afdeling marketing, programmering & sales waardoor de behoefte aan coaching nog verder toe nam. Door de persoonlijke manier van coachen zijn alle sessies maatwerk. De handvaten zijn heel concreet met een theoretische basis die je je daardoor onbewust eigen kunt maken.
Bram is eerlijk, energiek en duidelijk en laat ogenschijnlijk complexe zaken heel simpel lijken.

YOERI BRASSÉ - ENTREPRENEUR

Ik ken Bram als leraar en als begeleider van de ACI Graduation Night commissie van onze school, waar ik zelf deel van uit maak. De werkwijze die Bram hanteert inspireert mij. Hij stelt een doel en wil daar vervolgens zo snel en concreet mogelijk naar toe werken. Geen poespas of onduidelijkheden. Werk je niet mee? Dan kun je ook keiharde kritiek verwachten. Werk je wel mee? Dan is er niets aan de hand en kunnen we vrolijk verder! Dit zie ik ook terug komen in de les. Je hoeft niet aan te komen met smoesjes voor het niet doen van je taken, of met afgeraffelde werken waar geen moeite in is gestoken. Ook moet je niet proberen een whatsapp te sturen of de facebook chat aan te hebben staan. Als je daarentegen je taken netjes af hebt en bij de les blijft, dan zal hij er ook alle moeite voor doen om de stof aan jou over te brengen. Zijn uitleg over de onderwerpen blijft kort en krachtig. Hij geeft duidelijk aan wat wel, en wat minder belangrijk is. Omdat Bram zo straight to the point is blijf ik ook makkelijk bij de les. Ik hoef zelf niet meer te selecteren wat ik wel, of wat ik niet in me op wil nemen. Kortom, Bram krijgt mensen enthousiast, hij is gedreven en windt er geen doekjes om.

JEROEN KLERKX - FISCAAL JURIST

Bram heeft ons begeleid bij een commercieel traject voor een selecte groep medewerkers van ons kantoor. Acquisitietrajecten en commerciële vaardigheden zijn voor medewerkers van accountantskantoren namelijk niet altijd de ‘tweede natuur’ daar waar de markt anders vraagt. Bram’s enorme bevlogenheid, passie voor zijn vak en pure wijze van aanpak werkte enorm inspirerend en enthousiasmerend voor ons.

JORIS VAN DEN BEUKEN - MANAGING CONSULTANT

De afgelopen jaren heb ik trainingen van Bram Cuijpers ervaren. Dit zijn vooral dagtrainingen, avondtrainingen en dagdeel trainingen, een bijzonder goede combinatie. De dagtraining duurt, zoals de naam al zegt, een hele dag en hierin is niet alleen aandacht voor de op maat afgestemde inhoudelijke materie, maar ook aandacht voor elkaar en de collega’s.
De dagtraining zorgt ervoor dat je uit de dagelijkse hectiek stapt en je de spiegel op positieve, opbouwende wijze wordt voorgehouden. De dagtraining zit vol cases en rollenspelen en is geheel praktijkgericht, zodat je je ook makkelijk kunt inleven en ook echt beter wordt.
Tijdens de, zoals wij dat noemen, de ‘terugkomavonden’ wordt alles in een dagdeel overgedaan, maar dan zonder intro, meteen ingezet op de rollenspelen. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat je meteen op scherp staat en is duidelijk te zien wat er is blijven hangen van de dagtraining.
Uiteindelijk na een aantal van deze sessies (dagtraining + terugkomavond), volgen de ‘combitrainingen’, waarin zeer snel geschakeld moet worden tussen de diverse thema’s en onderwerpen. Hierin worden ‘battles’ gedaan tussen collega’s en wordt er een competitievariant ingebouwd. Dit alles vanuit een zeer positieve en opbouwende setting.
Kortom, een veelzijde trainingsmethode vol praktijkcases, waarbij per individu wordt gekeken hoe groot de ‘rek’ is en zo iedereen tot het maximale kan gaan.

bottom of page